De Bosbeskapel

Behorend bij de Protestantse gemeente Den Haag - Zuidwest

Home

Activiteiten

ThemaTafelen

Victor Heemskerk

Samen een bijzondere maaltijd gebruiken gekleurd door een thema. Het vindt plaats in de grote zaal van de Bosbeskapel eens in de twee maanden op zaterdagnamiddag/avond tussen 17.00 en 20.00 uur.
Voorafgaand aan de maaltijd is er een korte presentatie van het thema en het menu is door kok Victor Heemskerk creatief samengesteld en afgestemd op het thema. Er is nadrukkelijk ook plek en aandacht voor kinderen. Al enkele malen hebben kinderen ook meegedaan met de presentatie voorafgaand aan de maaltijd!
Data en thema zie hieronder.
Opgave per keer is mogelijk tot aan de dinsdag voorafgaand aan betreffende zaterdag bij Victor Heemskerk, per e-mail of per telefoon 06 - 2740 6908
Iedere belangstellende is hartelijk welkom.

ThemaTafelen op zaterdag 1 april: de joodse Sedermaaltijd

Een tafel met attributen voor de sederavond

Dit jaar valt het christelijk paasfeest samen met het tweede deel van de joodse paasfeestweek. Daarom willen we met ThemaTafelen iets proeven, letterlijk en figuurlijk, van de joodse Sedermaaltijd of Pesachmaaltijd.
Er zal verteld worden over deze bijzondere meer dan tweeŽnhalf duizend jaar oude maaltijd en we proeven enkele ingrediŽnten die in joodse huizen dit jaar op maandagavond 10 april op tafel zullen staan.
Zaterdag 1 april, vanaf 17.00 uur, is ieder welkom en om 17.30 uur begint de presentatie. De maaltijd zal rond 18.00 uur opgediend worden en kok Victor zal zich deze keer laten inspireren door de joodse keuken.

Opgave bij Victor Heemskerk, per e-mail of per telefoon 06 - 2740 6908. Dit uiterlijk tot dinsdagavond 28 maart.
Ook kunt u zich aanmelden via een aanmeldlijst in de Bosbeskapel die daar vanaf zondag 5 maart iedere zondag zal liggen. De bijdrage is 10,- pp en 5,- voor kinderen. De keer hierna stond gepland op 20 mei maar die datum zal vervallen. Na de zomer hopen we weer door te kunnen gaan.