De Bosbeskapel

Behorend bij de Protestantse gemeente Den Haag - Zuidwest

Home

Jeugdkerk

Klik op afbeelding voor vergroting

Een keer per maand is er voor de jeugd in de leeftijdsgroep 10 t/m 18 jaar op zondagmorgen Jeugdkerk van 10.00 - 11.00 uur. Er worden o.a. maatschappelijke thema's behandeld. Bij het uitzoeken van de onderwerpen proberen we aan te sluiten bij de leefwereld van de jongeren. Soms werken we een aantal keren aan hetzelfde thema en op andere momenten wisselt het onderwerp per keer. We proberen ieder thema met een Bijbelse grondslag te benaderen. Spel, creativiteit en diepgang gebruiken wij om de Jeugdkerk vorm te geven.
Verder organiseren we ook regelmatig jeugddiensten in de drie kerken van onze wijkgemeente en gaan we soms op pad. Bijvoorbeeld om samen ergens op bezoek te gaan of een diaconale activiteit te doen.
Voor meer informatie over de Jeugdkerk kunt u contact opnemen via jeugd@denhaag-zuidwest.nl..

De leiding wordt gevormd door drie enthousiaste mensen. Dit zijn:
    - Jantine Wignand
    - Robin Vellinga
    - Miranda Boogaard

Klik op afbeelding voor vergroting

Samen aan Tafel

Met een aantal jongeren vormen we een van de kookgroepen van het maaltijdproject Samen aan Tafel. We koken dan een uitgebreide maaltijd voor 40 50 personen. Dit vindt plaats in de Bosbeskapel, waar een grote keuken is. Iedere deelnemer aan de kookgroep mag een taak kiezen die bij hem of haar past; dat verschilt van snijwerk, kookwerk of de tafel dekken, de gasten ontvangen en het eten serveren. Het leuke van dit Samen aan Tafel project is dat iedereen meetelt, dat wij op deze manier mensen samen aan tafel brengen en gezellig met elkaar gaan eten.

Jeugdkerk platform

Twee drie keer per jaar komt de Jeugdkerkleiding bijeen met andere tienerwerkers vanuit de regio Den Haag en omstreken. Samen proberen we de Jeugdkerk actief, laagdrempelig en boeiend te houden. Met elkaar maken we plannen om bijvoorbeeld elkaars jeugddiensten te bezoeken of samen bij een maatschappelijk project op bezoek te gaan.

Jongeren gespreksgroep

Voor de jongvolwassenen (20/30-ers) is er een jongerengespreksgroep. Het gesprek wordt geleid door een dominee uit het predikantenteam van de wijkgemeente Zuidwest. Samen wordt een onderwerp bedacht; verdieping in het geloof staat centraal.
Voor meer informatie of om een keer het gesprek bij te wonen kunt u contact opnemen met jongerengespreksgroep@denhaag-zuidwest.nl.

Meer informatie over de Jeugdkerk kunt u lezen op de algemene Jeugd pagina van de PGG ZuidWest